Ранната диагностика на рака може да спаси милиони животи. Да, ракът

...
Ранната диагностика на рака може да спаси милиони животи. Да, ракът
Коментари Харесай

10 симптома, по които ще разпознаем рака

Ранната диагностика на рака може да избави милиони животи. Да, ракът постоянно е нелечим, хората са принудени да живеят с заболяването, само че е допустимо да се понижи рискът от гибел. Важно е да обърнете внимание на здравето си и да не пропускате алармените сигнали. За това ще стане въпрос в тази публикация – 10 признака, които могат да приказват за ранен рак.

 
Отслабване
 
Внезапна смяна на фигурата и индикаторите на кантара без известна причина постоянно е симптом на рак. Това нормално алармира за тумори на панкреаса, стомашните стени, хранопровода, белите дробове. Този признак обаче постоянно се демонстрира и при други типове рак.
 
 доктор

 

Повишена температура
 
Не бива незабавно да задействате алармата, в случай че видите 37,7 на термометъра. Температурата поражда при редица възпаления. Но да прескачате този сиптом в продължение на няколко седмици, нощното изпотяване и треската несъмнено не си заслужава. Тези признаци постоянно демонстрират метастатичен рак, но в ранен етап.
 
Учени дефинираха най-опасната храна за мозъка 
 
умора
 
Постоянната отмалялост постоянно се приписва на стрес и това е целесъобразно. Въпреки това, чувството за несъразмерна отмалялост, уязвимост заран, незаинтересованост може да демонстрира ранен етап на рак.
 
 доктор

 

Възли в тъканите
 
Най-честите признаци на рак на гърдата са кръгли формирания. Симптомът може да се появи, когато са наранени лимфните възли, меките тъкани и тестисите. Диагностиката на началните стадии ще понижи рисковете.
 
Учени дефинираха най-опасната храна за мозъка 
 
Промени в цвета и текстурата на кожата
 
Зачервяване, пожълтяване, потъмняване без причина – това са признаци на рак. Трябва да обърнете внимание и на това по какъв начин раните ви се лекуват. Ако това продължава дълго време, тогава това може да е рисково. Както и промени във формата, размера на луничките, бенките, брадавиците.
 
болка
 
 доктор

 

Внезапна болежка се появява в ранните стадии на костни лезии, рак на тестисите. Болката в гърба алармира за колоректален рак, рак на панкреаса, рак на яйчниците. Главоболието не би трябвало да се подценява – те могат да бъдат симптом на мозъчни тумори.
 
Кашлица, хрипове
 
Загубата на глас или пресипнал глас не постоянно демонстрира настинки. Ако тези признаци продължат няколко месеца, би трябвало да се подложите на повсеместен обзор. В края на краищата, тези признаци са вероятни при белодробна онкология, тумори на ларинкса, щитовидната жлеза.
 
10 неточности, които вършим в кухнята
 
Разтройство
 
Тежест, оригване, мъка, гадене, киселини, даже проблеми с преглъщането – всичко това може да демонстрира карцином на стомаха, хранопровода или гърлото.
 
Кървене
 
 доктор

 

Има разнообразни типове рак, при които кървенето се следи по разнообразни способи. Например, ракът на белия дроб създава кръв в храчката. Кръвта в изпражненията демонстрира неоплазия в дебелото черво. И необикновен менструален поток и щедро кървене са вероятни при болести на матката или влагалището, а кръвта от зърната ще демонстрира рак на гърдата.
 
Подуване на корема
 
Удивително е по какъв начин всичко в тялото е взаимосвързано. Ако непрекъсната болежка, тежест, отичане на корема  не престават, тогава би трябвало да посетите гинеколог. Често този признак демонстрира рак на яйчника.
 
Обърнете внимание, че онкологията е комплицирано положение. Има доста други признаци на рак, които са прикрити като разнообразни други болести. Но даже тези признаци, които споменахме нагоре, не постоянно демонстрират рак. Просто би трябвало да бъдете деликатни към здравето си и в случай че се появят алармени сигнали на тялото, неотложно отидете на доктор.

и във Facebook

Харесайте и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР